Dierenasiel

Herplaatsen

De opvang en herplaatsing van honden, katten, konijnen en kleine knaagdieren is de allerbelangrijkste taak van Dierenasiel Crailo. Nog mooier is het als de dieren ook werkelijk geplaatst kunnen worden en we zien hoe het klikt tussen dier en mens. En, eerlijk gezegd, valt het ons soms best zwaar om afscheid te nemen. Maar tegelijkertijd: ieder dier verdient een tweede kans!

Kijk goed rond om te zien welke dieren er momenteel bij ons verblijven. Kom ook beslist eens langs tijdens onze openingsuren om ze in het echt mee te maken (maar bel wel even voordat u langskomt, telefoon: 088 – 2 027 027). We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen in de zoektocht naar de perfecte match, zo kunnen wij u dus extra goed van dienst zijn.

 

Your Title Goes Here
AFSTAND DOEN

Wilt u afstand doen van uw dier? Wij werken enkel op afspraak. Op deze manier kunnen wij de tijd nemen om alle benodigde informatie goed op een rijtje te krijgen zodat wij uw dier de juiste zorg kunnen bieden. U kunt bellen naar 088 – 2027027 of mailen naar contact@dierenasielcrailo.nl.

Wij nemen enkel afstandsdieren uit Gooi en Vechtstreek aan:
Gooise Meren (Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg)
Hilversum
Huizen
Wijdemeren (Ankeveen, Boomhoek, Breukeleveen, ’s-Gravenland, Kortenhoef, Loosdrecht, Muyleveld, Nederhorst den Berg).

ASIELDIER ADOPTEREN

Heeft u interesse in een dier? Wij werken enkel op afspraak. U kunt ons mailen of bellen: contact@dierenasielcrailo.nl / 088-2027027.

De opvang en herplaatsing van honden, katten, konijnen en kleine knaagdieren is de allerbelangrijkste taak van Dierenasiel Crailo. Nog mooier is het als de dieren ook werkelijk geplaatst kunnen worden en we zien hoe het klikt tussen dier en mens. En, eerlijk gezegd, valt het ons soms best zwaar om afscheid te nemen. Maar tegelijkertijd: ieder dier verdient een tweede kans!

Kijk goed rond op onze website om te zien welke dieren er momenteel bij ons verblijven. Heeft u interesse in een dier? Bel of mail dan voor een afspraak: 088 – 2027027 / contact@dierenasielcrailo.nl. We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen in de zoektocht naar de perfecte match, zo kunnen wij u dus extra goed van dienst zijn.

Veel dieren komen in het asiel binnen met een verhaal en in de tijd dat zij bij ons verblijven brengen we voor onszelf, maar ook voor het dier hun bijzonderheden in kaart. Hierbij kunt u denken aan: karakter, energie, medische staat en specifieke behoeften. Zo kunnen wij ze niet alleen de beste zorg geven, maar weten wij ook wat het dier zoekt in zijn nieuwe huis. Dit is belangrijk om de juiste match te vinden, want dier en baas moeten immers een aanvulling op elkaars leven zijn en het beste in elkaar naar boven halen. Dit is een nauwkeurig proces en daarom zullen we u het hemd van het lijf vragen. Dat mag u uiteraard ook bij ons doen.

Zien we een potentiële match dan plannen we een kennismaking in. Bij de katten in het kattenhuis en bij de honden op een van de speelweides, gevolgd door een wandeling op de heide. Het is belangrijk dat er een wederzijdse klik is, dit zien we veelal al bij de eerste ontmoeting.
Als die klik er inderdaad is, dan maken we direct een vervolgafspraak, zo kunnen u en wij er nog even over nadenken. Tijdens een tweede gesprek komen er vaak nog wel vragen naar boven waar eerder niet aan gedacht is en het is tevens van belang om te kunnen ervaren dat iedereen nog net zo enthousiast is. Ten slotte bespreken we de verdere adoptieprocedure met elkaar.

Bruikleen
Wij werken met een bruikleenovereenkomst. Dit houdt onder andere in dat het asiel garantstaat voor een plekje in het asiel mocht dit onverhoopt in de toekomst nodig blijken te zijn. We gaan er uiteraard niet vanuit dat een dier terugkomt , maar er kunnen zich onvoorziene situaties voordoen waardoor een dier teruggeplaatst moet worden. Om te voorkomen dat het betreffende dier van hand tot hand gaat zien wij het dus graag weer terug opdat het bij een herplaatsing een nieuwe baas krijgt onder dezelfde voorwaarden.

Om u zo goed mogelijk te informeren krijgt u de gemaakte afspraken schriftelijk mee. Het is een heel pakket met onder andere het vaccinatiebewijs, gegevens omtrent de parasietenbehandeling, algemene informatie over bijvoorbeeld de te verwachten kosten van uw nieuwe huisgenoot en hoe u omgaat met de chipregistratie van uw dier.

Nazorg
Uit het oog is zeker niet uit het hart. We willen graag weten hoe het onze dieren in hun nieuwe omgeving vergaat. Zo vragen we u als nieuwe baas ons op de hoogte te houden met bijvoorbeeld wat leuke foto’s of als er onverhoopt toch wat problemen zijn, direct bij ons aan de bel te trekken.
Heeft u een hond, dan vragen we u om na een aantal weken even langs te komen op het asiel. Zo kunnen er nog vragen worden gesteld over zaken waar men in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. Het is toch voor zowel hond als baas hoe dan ook een proces van wennen aan elkaar en om dat zo goed mogelijk te laten verlopen staan wij u hierin graag bij. In zo’n gesprek komen vaak toch meer dingen naar voren dan via de telefoon en uiteraard vinden we het ook gewoon heel erg leuk om onze asielhonden nog eens terug te zien.

Adopteert u een kat, konijn of knaagdier dan zullen we ook vragen om ons af en toe eens een update te sturen van hoe het het dier in de nieuwe omgeving vergaat. Na een aantal weken nemen we sowieso contact met u op om te vernemen of we wellicht nog ergens mee kunnen helpen of dat er nog vragen zijn.

Sommige dieren hebben na herplaatsing door hun verleden ook nog de nodige begeleiding nodig. We plannen dan één of meerdere huisbezoeken in. Het is goed mogelijk dat het ongewenste gedrag zich vervolgens niet meer voordoet, maar mochten er meerdere bezoeken noodzakelijk zijn, dan is dat ook geen probleem.

Ons motto: neemt u bij twijfel contact op want voorkomen is beter dan genezen.

TARIEVEN

 

Afstand Tarief
Hond* €120,00
Kat* €80,00
Kat ouder dan 12 jaar* €90,00
Kitten* €30,00
Konijn* €30,00
Knaagdier €20,00

*Bovengenoemde afstandskosten gelden wanneer het dier volgens wettelijke eisen volledig is gevaccineerd en gechipt en hier ook een bewijs van aanwezig is, zoals een dierenpaspoort of vaccinatieboekje. Zonder entingen worden er ook entingskosten in rekening gebracht. 

Afstandskosten zijn eenmalig, tenzij bij veterinair onderzoek blijkt dat het dier ziek is binnengebracht en/of medisch behandeld moet worden. Dan worden dierenartskosten alsnog doorberekend aan de oud-eigenaar. 

Adoptie Tarief
Hond  van 9 maanden tot 9 jaar €175,00
Hond 9+ €150,00
Pup tot 9 maanden €275,00
Kat tot 12 jaar €125,00
Kat 12+ €100,00
Kitten €150,00
Konijn voedster €40,00
Konijn gecastreerde ram €55,00
Konijnenkoppel €80,00
Knaagdier €15,00
Gecastreerde cavia €30,00