Als je een boomer met een beagle kruist dan krijg je zo’n knappe dame als ik! Normaal heb ik langer haar, maar nu het zomer is, is zo’n korte coupe ook wel lekker.

Mijn kruising is leuk bedacht, maar komt ook met een eigen willetje en een dosis eigenwijsheid. Ik heb lang in een huishouden gezeten met maar één baasje en had alle aandacht voor mij alleen. Delen van aandacht is daardoor niet echt mijn sterkste kant. Het liefst kies ik één baas uit en daar ga ik voor door het vuur. Bij een meer persoons huishouden vind ik het lastig om de aandacht te verdelen en kan dan erg opdringerig zijn en proberen om op wat voor manier dan ook die andere persoon bij mijn baasje uit de buurt te houden.

Mijn nieuwe baasje (of baasjes met veel ervaring) moeten klaar zijn voor een eigenwijze dame als ik en de tijd, energie en volharding hebben om dit gedrag om te buigen naar wel wenselijk gedrag. Dit gaat niet van de één op andere dag, dus hier moet echt rekening mee gehouden worden.

Een korte samenvatting van mijn gedrag is resource guarding en raadzaam om bij interesse je daar zeker even op in te lezen. Mijn verzorgers kunnen er ook alles over vertellen want buiten dat ik dit naar personen heb, is ook eten een dingetje voor mij.

Nou dat is mijn lastige gedrag, maar eigenlijk ben ik buiten dat een ontzettende vrolijke dame. Ik ga graag lang wandelen, speel graag met balletjes en kan dan heel enthousiast worden. Toen ik net naar het asiel was gebracht had ik behoorlijk overgewicht, inmiddels ben ik al lekker afgevallen, maar mijn gewicht moet wel in de gaten gehouden worden.

Naast lekker meegaan voor een wandeling vind ik het ook geen probleem om af en toe even op het huis te passen. Een paar uurtjes is geen probleem en zeker als ik goed uitgelaten ben ga ik lekker liggen slapen.

Verder ben ik echt gewoon een lieverd en dol op knuffelen.

Gezien mijn resource guarding gedrag wordt ik niet in een gezin met kinderen geplaatst. Het beste zou ik tot mijn recht komen bij één baas of twee maar dan met een gezonde dosis ervaring om mijn gedrag op een positieve manier in goede banen te leiden. 

Heeft u interesse in mij? Dan ontvangen mijn verzorgers graag een mail met informatie over onder andere uw ervaring met honden, uw woon en leefsituatie en wat uw verwachting is van uw nieuwe huisgenoot. U kunt mailen naar contact@dierenasielcrailo.nl en vermeld daar ook graag uw telefoonnummer bij.

DiersoortHond
GeslachtGesteriliseerde Teef
Geboortejaar11-06-2014
StatusIk zoek een huis
Raskruising Boomer met beagle
Diernummer2359
BijzonderhedenLief, enthousiast, Resource Guarding