Gelieve de machtiging downloaden door te klikken op de button, in te vullen en daarna scannen en mailen of per post naar ons opsturen (Nieuwe Crailoseweg 14 | 1222 AB Hilversum). U bent natuurlijk ook van harte welkom om de machtiging persoonlijk bij ons te brengen. Namens de dieren in het asiel hartelijk dank voor uw, helaas broodnodige, steun!

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

WORD LID

Steun ons, wij kunnen uw hulp heel goed gebruiken!

Dierenasiel Crailo is geen gesubsidieerde overheidsinstelling voor huisdierenzorg, zoals vaak wordt verondersteld en dit betekent dat wij helaas nauwelijks over vaste bronnen van inkomsten beschikken. De dagelijkse kosten worden hoofdzakelijk gefinancierd met contributies en giften van leden van onze vereniging, donateurs en andere dierenvrienden. In tijden van economische recessie wordt er een groot beroep op ons dierenasiel gedaan terwijl juist dan onze inkomsten drastisch teruglopen. Opzeggingen van leden, een toevloed van afstandsdieren en een krimpende giftenstroom brengen ons telkens in zwaar financieel weer.
Gelukkig wordt ons dierenasiel ook bedacht met erfenissen en legaten. Daarmee baden we zeker niet in weelde, maar we konden tot op heden de tekorten telkens, en weliswaar met de hakken over de sloot, aanzuiveren. Meer financiële zekerheid is dringend wenselijk en een bittere noodzaak.

NIEUW LID

Graag heten we u van harte welkom als nieuw lid! Gebruik ons online inschrijfformulier om u in te schrijven. Daarna ontvangt u van ons een bevestigingsmail met uw lidnummer, een acceptgiro voor de contributie en informatie over ons dierenasiel.

LEDENADMINISTRATIE DIERENASIEL CRAILO

Nieuwe Crailoseweg 14
1222 AB Hilversum

WAT KOST EEN LIDMAATSCHAP 2023?

Een lidmaatschap kost € 27,50 per kalenderjaar.
Jeugdleden (14 t/m 17 jaar) betalen € 19,50 per kalenderjaar.
Leden vanaf 65 jaar betalen € 21,00 per kalenderjaar.

WORD VRIJWILLIGER

We kunnen u geen onkosten- en/of reiskostenvergoeding aanbieden. 

 

De ochtendploeg / schoonmaak van de dierenverblijven

Voor de ochtendploeg is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Iedere ochtend houden wij een grote schoonmaak. Dagelijks om 08:30 uur gaan alle honden naar de speelweides, in groepen of alleen, net waar hun behoefte ligt. Zij gaan lekker spelen, wij lekker poetsen! Alle hondenkennels, zowel binnen als buiten worden grondig gereinigd. Wanneer de honden moe en voldaan terugkeren van het buitenspelen, staat hun schone mand weer klaar en krijgen ze hun ontbijt geserveerd in hun brandschone verblijf. Na het ontbijt ploffen ze in hun mand en wachten ze rustig af wat de rest van de dag zal brengen.

Voor de iedereen is het koffietijd om daarna weer aan te pakken, denk hierbij aan het onderhoud van het groen, poepscheppen op de speelweides of een borstelbeurt, dan wel wasbeurt van een van de honden.

Ook de kattenverblijven worden dagelijks grondig gereinigd. Hierbij blijft de kat of blijven de katten in het verblijf aanwezig waardoor lekker knuffelen tijdens het poetsen dus ook tot de mogelijkheden behoort.

Naast katten en honden verblijven er ook konijnen en knaagdieren op het asiel. Deze behoeven ook de nodige zorg en aandacht en ook hierbij kunnen wij altijd hulp bij gebruiken.

Informatie en aanmelden vrijwilliger

Neem contact met ons op
• U wordt uitgenodigd voor kennismaking
• Tijdens de kennismaking krijgt u uitleg en een korte intake
• Lijkt het u zinvol en leuk om bij ons te starten, dan spreken we een proefdag af. Zo kunt u ervaren of dit werk daadwerkelijk iets voor u is.
• Besluit u na de proefdag om bij ons vaste vrijwilliger te worden? Dan zullen we samen het vrijwilligersreglement doornemen en ondertekenen en maken we vaste afspraken.
• Nu kunt u beginnen op de dagen die we hebben afgesproken.
• We hebben een planbord, waarop u kunt aangeven wanneer we op u kunnen rekenen.
• Op verschillende momenten wordt de samenwerking geëvalueerd.

ANBI STATUS DIERENASIEL CRAILO

Vereniging Dierenasiel Crailo wordt geleid door een onbezoldigd bestuur bestaande uit verenigingsleden die door de Algemene Ledenvergadering worden benoemd. Het bestuur wordt ondersteund door diverse vrijwilligers met praktische en relevante expertise. Het Dierenasiel heeft een professionele staf die onder leiding staat van de beheerder. De professionele staf wordt ondersteund door een vaste groep vrijwilligers (schoonmaak, onderhoudsklussen, hondenuitlaat, katten knuffelen, financiële administratie e.d.).

Voor de financiering van de activiteiten is het asiel primair aangewezen op verschillende particuliere bronnen. Dierenasiel Crailo is lid van de branchevereniging NFDO. Deze vereniging verbindt dertig onafhankelijke organisaties die zich bezighouden met de opvang van dieren t.b.v. samenwerking en het delen van kennis.

Dierenasiel Crailo is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), die als voordeel meebrengt dat uw gift onder bepaalde omstandigheden aftrekbaar is van de belasting. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar belastingdienst.nl

Volledige naam:
Dierenasiel Crailo, streekasiel voor Het Gooi en Omstreken

Het doel van Dierenasiel Crailo:

Hulp bieden aan noodlijdende en onbeheerde dieren. Het vinden van een goed tehuis voor aan de vereniging toevertrouwde dieren. Het slechts in uiterste noodzaak op zachte wijze laten inslapen van dieren die ongeneeslijk ziek zijn of ondraaglijk lijden. Al datgene wat verder in de ruimste zin onder het bovenstaande verstaan wordt.

Het bestuur van Dierenasiel Crailo:
De benoeming van bestuursleden geschiedt door de algemene ledenvergadering op basis van een door het bestuur opgemaakte bindende voordracht. De functies worden in onderling overleg door het bestuur verdeeld. Alle bestuurders zijn gezamenlijk bevoegd.
Het huidige bestuur bestaat uit:

Cees Boonen (voorzitter)
Simone Lamme (penningmeester)
Jeroen Tobé (secretaris)
Freek Hoek (bestuurslid)

Beloningsbeleid van Dierenasiel Crailo
De bestuursfuncties gelden als vrijwilligerswerk en zijn dan ook onbezoldigd.

Voor de medewerkers geldt een standaard beloningsbeleid. Afhankelijk van leeftijd en ervaring is persoonlijke groei mogelijk. Per jaar geldt een vakantietoeslag van 8%.

Klachtenprocedure Dierenasiel Crailo

Onze cliënten verzoeken wij om bij eventuele problemen allereerst contact op te nemen met de beheerder. Mocht u er echter samen niet uitkomen dan kunt u de zaak schriftelijk voorleggen aan:

Bestuur van de Vereniging Dierenasiel Crailo
Nieuwe Crailoseweg 14
1222 AB te Hilversum

of via bestuur@dierenasielcrailo.nl

ONZE VERENIGING

‘Dieren opvangen, verzorgen en plaatsen’. Zo staat het doel van de Vereniging Dierenasiel Crailo omschreven in de statuten. Daarnaast is vastgelegd dat het laten inslapen van dieren uitsluitend kan plaatsvinden om dringende medische redenen.

Sinds de oprichting van onze Vereniging in 1925, zijn er meer dan 200.000 huisdieren door dierenasiel Crailo opgevangen, verzorgd en herplaatst. Een veelzeggend aantal, dat vooral toont hoe noodzakelijk een goede opvang van dakloze, kwetsbare dieren in onze regio is.​

Waarom doet iemand afstand van zijn huisdier? Ziekte van de eigenaar speelt vaak een rol, huisuitzettingen en gezinnen die het financieel niet meer rond krijgen. Ruimtegebrek, allergie, of de gang naar een verzorgingshuis waar een dier niet mee kan. Of het gaat gewoon niet meer. Schrijnend soms, maar welke reden iemand ook heeft, we zullen het altijd respecteren.

Gelukkig is er ook de zonzijde die het allemaal in balans houdt. We maken dolgelukkige nieuwe baasjes en bazinnetjes mee en superblije dieren die weer een toekomst hebben. En daar doen we het natuurlijk óók voor!