Jachthond in hart en nieren!

Helaas is er over mijn verleden niets bekend, wat mijn verzorgers wel weten is dat ik vermoedelijk al meerdere huizen heb gehad en dat is voor een hond van mijn kaliber en leeftijd niet heel handig. Een eerste levensjaar heb je veel stabiliteit, goede socialisatie en regelmaat nodig en dat lijk ik allemaal niet gehad te hebben.

Ik laat in het asiel zien dat ik onzeker kan zijn, maar als ik je vertrouw dan ga ik graag met je op stap. Ik ben dol op spelen met een bal of ander speelgoed.

Ik ben geen hond voor zomaar iedereen. Ik ben een echte jachthond in hart en nieren, een Patterdale Terriër. Mijn nieuwe baasjes moeten echt weten waar zij aan beginnen en of bekend zijn met mijn ras en mijn kwaliteiten of zich ernstig daarin willen verdiepen. Ik wordt niet in een gezin met kinderen geplaatst.

De Patterdale staat bekend om zijn krachtige (jacht) karakter en is dus niet zomaar een gezinshond. Hij kan over het algemeen niet loslopen vanwege zijn sterke instinct. Als hij iets in zijn neus heeft dan is hij weg en zal ook vol blijven houden totdat hij het gene heeft wat hij wilt hebben. Ook heeft hij oneindige energie die hij niet met “zomaar” wandelen kwijt kan raken. Otis zal buiten fysiek ook mentaal flink uitgedaagd moeten worden. Worden dit soort type honden niet op de juiste manier uitgedaagd en bezig gehouden, dan zullen zij dit zelf op een andere manier in gaan vullen. Een ongewild maanlandschap in de tuin is dan geen uitzondering.

Buiten het geweldige jachtinstinct is een Patterdale en zo ook Otis ontzettend alert en waakzaam. Ongeregeld heden en onverwachts bezoek zal hij dan ook zeker aankondigen.

Voor Otis zijn wij dus gericht op zoek naar een huis waar hij buiten ontzettend leuk en gezellig gezelschap mag zijn ook echt aan het werk gezet wordt. Dit heeft hij ook echt nodig om gelukkig te zijn. Otis kan nu in nieuwe situaties echt nog wel eventjes onzeker zijn, maar voor een bal of speeltje is hij die onzekerheid zo vergeten.

Spellen zoals Dogfrisbee, behendigheid, treibball, speuren of andere actieve hondensporten zullen helemaal zijn ding zijn. Wij schatten hem in dat hij bij de juiste baas een super veelzijdige hond kan zijn.

Heeft u interesse in mij? Dan ontvangen mijn verzorgers graag een uitgebreide mail met informatie over onder andere uw ervaring met honden, uw woon en leefsituatie en wat uw verwachting is van uw nieuwe huisgenoot. U kunt mailen naar contact@dierenasielcrailo.nl en vermeld daar ook graag uw telefoonnummer bij.

DiersoortHond
GeslachtReu
Geboortejaar25-02-2023
StatusIk zoek een huis!
RasPatterdale Terriër
Diernummer2395
BijzonderhedenEnergieke jachthond, geen beginnershond