Onbegrepen dat is de beste omschrijving die bij mij past. In het huis waar ik woonde is er niet veel met mij gedaan. Ik heb een deel socialisatie gemist en heb veelal in de tuin geleefd. Hier in het asiel merken mijn verzorgers dat ik daardoor niet goed om kan gaan met prikkels van buitenaf. Ik kan daardoor veel spanning opbouwen tijdens wandelingen of andere activiteiten waardoor ik ineens heftig uit de hoek kan komen. Dit heftig uit de hoek komen wil ik echt niet, maar soms wordt het mij allemaal gewoon teveel. Om die reden wordt ik buiten uitgelaten met een muilkorf. veel periodes gaat het echt al veel beter, maar veiligheid voor alles.

Ik ben een beetje werklustig, maar stiekem gewoon ook een beetje lui. Als ik niet teveel spanning opbouw en in een veilige omgeving ben dan kan ik heerlijk genieten van knuffelen. Zijn er wel teveel prikkels dan kun je mij beter maar gewoon even laten om ongelukken te voorkomen.

Zoals jullie in dit korte stukje lezen ben ik niet gemakkelijk en ik heb het ook niet makkelijk in het asiel. Dit is niet de plek voor mij met mijn prikkelgevoeligheid. Mijn verzorgers hopen dat er iemand is met veel geduld, liefde en vooral ook veel ervaring om op een positieve manier met mij aan de slag te gaan. Rust en ruimte zijn daarin doorslaggevend, maar ook iemand die niet bang aangelegd is en mij de begeleiding wil geven die ik zo nodig heb.

Chase kan niet goed met andere honden overweg, andere dieren is hij niet gewend. Vanwege zijn gedrag zoeken wij een rustig huis zonder andere dieren en zonder kinderen. Het mooiste zou zijn als er een kennel of aparte kamer is waar Chase zich kan terug trekken.

Heeft u interesse in deze kanjer dan ontvangen we graag een mail met informatie over onder andere uw ervaring met honden, uw woon en leefsituatie en wat uw verwachting is van uw nieuwe huisgenoot. U kunt ons mailen naar contact@dierenasielcrailo.nl en vermeld daar ook graag uw telefoonnummer bij.

DiersoortHond
GeslachtReu, gecastreerd
GeboortejaarOktober 2021
StatusIk zoek een huis
RasMechelse herder
Diernummer2250
Bijzonderhedengeen beginnershond