Introductie

Mensen, dieren en geluk komen samen op Dierenasiel Crailo. Onze organisatie met haar brede maatschappelijke draagvlak staat voor welzijn van dieren, maar tevens van mensen. We bieden hulp aan bijvoorbeeld ouderen, of het nu een bezoek aan een verzorgingshuis is met één van onze asielhonden voor een heerlijk aai uurtje, of dat wij tijdelijk het geliefde huisdier opvangen door ziekte van de eigenaar, letterlijk alles is bespreekbaar.

Mensen die tijdelijk zijn uitgevallen op de arbeidsmarkt kunnen bij ons terecht om zich weer nuttig te voelen, onder de mensen te zijn en uiteraard om onze dieren te ondersteunen. Het wordt vaak onderschat hoe moeilijk het is om te reïntegreren in onze drukke en veeleisende maatschappij en Dierenasiel Crailo biedt daarvoor een opstap. Tijdelijke werklozen, pensioengenieters en studenten met wat vrije uren, kunnen bij ons ook de handen bij ons uit de mouwen steken.

Ons asiel vangt jaarlijks grote aantallen dieren op en deze hebben allemaal de juiste zorg nodig. We werken met een klein team van vaste krachten met aanvulling van onze onmisbare vrijwilligers en stagiaires.

Natuurlijk is het niet iedere dag feest bij ons. De opvang van dieren met een rugzak staat vaak voor veel emotie en hard werken, maar uiteindelijk wordt iedereen beloond wanneer het dier zijn perfecte match heeft gevonden. Een mooie afsluiting van het verblijf in Crailo waar het de allerbeste zorg heeft gekregen. Dat is ons doel en dat realiseren wij met zijn allen!