VRIJWILLIGERS

Dierenasiel Crailo heeft gemiddeld 50 katten, 30 asielhonden en 15 knaagdieren in de opvang. De verzorging van deze dieren kost veel tijd en energie. Naast onze vaste medewerkers krijgen we hulp van de vrijwilligers. Dit kan op verschillende manieren: een aantal vrijwilligers helpt ’s morgens, de drukste tijd van de dag, bij het schoonmaken van de verblijven, hokjes, manden en kattenbakken. Anderen nemen ’s middags één of meer honden een uurtje mee naar de heide zodat de honden tijdens een fijn uitje hun energie weer lekker kwijt kunnen. Dieren socialiseren is een andere belangrijke taak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat bange katje dat wel toenadering zou willen zoeken, maar gewoon niet weet hoe dat moet, want de angst overheerst.

Ons terrein is groot en heeft voortdurend onderhoud nodig en dit geldt ook voor de gebouwen. Ook daarvoor kunnen we altijd extra handen gebruiken. Dit is maar een kleine greep uit alle soorten vrijwilligerswerk. Wilt u ons helpen, maar weet u niet waarmee of heb u wellicht zelf een idee hoe u ons kunt bijstaan? Laat het ons weten a.u.b.!

We kunnen u geen onkosten- en/of reiskostenvergoeding aanbieden. Dierenasiel Crailo wordt immers geacht de eigen broek op te houden en moet dan ook zorgvuldig alle uitgaven afwegen. Met regelmaat bieden we interessante workshops en lezingen om uw kennis te vergroten waarbij u tevens de andere vrijwilligers kunt leren kennen.

 

De ochtendploeg / schoonmaak van de dierenverblijven

 

Voor de ochtendploeg is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 
Iedere ochtend houden wij een grote schoonmaak. Dagelijks om 08:30 uur gaan alle honden naar de speelweides, in groepen of alleen, net waar hun behoefte ligt. Zij gaan lekker spelen, wij lekker poetsen! Alle hondenkennels, zowel binnen als buiten worden grondig gereinigd. Wanneer de honden moe en voldaan terugkeren van het buitenspelen, staat hun schone mand weer klaar en krijgen ze hun ontbijt geserveerd in hun brandschone verblijf. Na het ontbijt ploffen ze in hun mand en wachten ze rustig af wat de rest van de dag zal brengen.

Voor de iedereen is het koffietijd om daarna weer aan te pakken, denk hierbij aan het onderhoud van het groen, poepscheppen op de speelweides of een borstelbeurt, dan wel wasbeurt van een van de honden.

Ook de kattenverblijven worden dagelijks grondig gereinigd. Hierbij blijft de kat of blijven de katten in het verblijf aanwezig waardoor lekker knuffelen tijdens het poetsen dus ook tot de mogelijkheden behoort.

Naast katten en honden verblijven er ook konijnen en knaagdieren op het asiel. Deze behoeven ook de nodige zorg en aandacht en ook hierbij kunnen wij altijd hulp bij gebruiken.

Informatie en aanmelden vrijwilliger

Neem Contact met ons op
• U wordt uitgenodigd voor kennismaking
• Tijdens de kennismaking krijgt u uitleg en een korte intake
• Lijkt het u zinvol en leuk om bij ons te starten, dan spreken we een proefdag af. Zo kunt u ervaren of dit werk daadwerkelijk iets voor u is.
• Besluit u na de proefdag om bij ons vaste vrijwilliger te worden? Dan zullen we samen het vrijwilligersreglement doornemen en ondertekenen en maken we vaste afspraken.
• Nu kunt u beginnen op de dagen die we hebben afgesproken.
• We hebben een planbord, waarop u kunt aangeven wanneer we op u kunnen rekenen.
• Op verschillende momenten wordt de samenwerking geëvalueerd.