Honden uitlaten

 

Hartelijk dank voor jullie interesse in het uitlaten van onze asielhonden.

Helaas kan dat op dit moment niet. Het is drukker dan gebruikelijk in ons asiel met dieren en bezoekers (op afspraak).

Door de vele honden met een behoorlijke rugzak aan probleemgedrag die bij ons afgestaan zijn en worden hebben onze verzorgers alle tijd nodig met de verzorging en begeleiding van deze dieren. Helaas is het daarom niet mogelijk om het vrij wandelen op dit moment te begeleiden. Dit begeleiden van de wandelingen is echter wel nodig vanwege het veelal complexe gedrag van de honden. Het is niet verantwoord en het draagt op dit moment niet bij aan het welzijn van onze honden om ze wel te laten wandelen.

Zodra het wandelen/ uitlaten van onze asielhonden weer mogelijk is zullen wij dit hier aangeven, maar wanneer dit zal zijn is niet in te schatten.

 

Dagelijks om 13:30 uur is er voor het publiek de mogelijkheid om een asielhond uit te laten op de naastgelegen heide. Dit kan incidenteel, maar ook als vaste wandelaar. Wilt u een vaste wandelaar worden, dan meldt u zich op meerdere vaste dagen per week. U krijgt dan een vaste asielhond die u meeneemt voor een wandeling. Voordat u een vaste wandelhond krijgt toegewezen, wandelt u eerst een tijdje met verschillende asielhonden. Zo kunnen wij u beter leren kennen en kunnen wij een goede inschatting maken welke hond het beste bij u past. De dierverzorger van de asielafdeling bepaalt welke hond door welke wandelaar wordt uitgelaten.

Wilt u uitsluitend af en toe komen wandelen, dan is dit ook mogelijk. U meldt zich op de gewenste wandeldag om 13:30 uur bij onze balie en daar vult u ons wandelreglement in en ondertekent dit. Er zijn namelijk wel wat belangrijke dingen die u moet weten voordat u met een asielhond op pad gaat. Om met een asielhond te kunnen wandelen, is de minimumleeftijd van 18 jaar vereist. Nadat alles in orde gemaakt dan zal de dierverzorger u een wandelhond toewijzen. Deze hond wordt dan naar u toe gebracht en vervolgens kunt u zelfstandig met de hond een mooie wandeling maken op de heide
Soms hebben we minder aanbod van honden dan wandelaars. Belangrijk is daarom dat u tijdig aanwezig bent bij onze balie om er zeker van te zijn dat u daadwerkelijk een hond mee kunt krijgen voor een wandeling. Honden kunnen niet op voorhand gereserveerd worden, want het aanbod kan op het laatste moment nog wijzigen, door bijvoorbeeld een bezoek van een potentieel nieuw baasje voor een hond. Heeft u kinderen die mee willen wandelen? Dit is mogelijk, maar het aantal honden dat hiervoor geschikt is, is doorgaans beperkt.

Wilt u wel verzekerd zijn van een hond, dan kun u ook eens een kijkje nemen op de website van Happydogs&shelters. Zij maken het ook mogelijk om met onze asielhonden te wandelen. www.happydogsshelters.com