Darko


Toen ik in het asiel kwam woog ik amper 16 kilo en de twinkeling in mijn ogen was er niet meer en ook lopen ging niet zo vlot, zelfs mijn spieren waren ingeteerd omdat er gewoon niet goed voor mij gezorgd was. Hier in het asiel waren mijn verzorgers best wel bang dat ik niet meer op zou knappen en dat ik het misschien niet ging halen. Begonnen met kleine beetjes eten en dit werd steeds verder opgebouwd. In het begin at ik zo snel! Ik heb zo’n honger geleden en ik was gewoon steeds bang dat ik weer lang moest wachten op een volgende maaltijd. Ook had ik in het begin heel erg dorst en dachten mijn verzorgers dat er misschien ook medisch iets met mij aan de hand zou zijn. Uitgebreid ben ik onderzocht bij de dierenarts en de conclusie was dat ik medisch helemaal in orde ben, maar dat ik vermoedelijk ook weinig water heb gekregen bij mijn vorige baasje en daarom dus zoveel ging drinken omdat ik bang was om weer hele erge dorst te krijgen.

Inmiddels gaat het helemaal goed met mij. De twinkel in mijn ogen is terug en mijn vacht begint weer te glanzen, ik ben blij en voel me lekker! Mijn spieren beginnen ook echt weer lekker sterk te worden en ik kan nu ook weer naar hartenlust spelen en rennen. Ik ben een actieve jonge en ook een echte werker. Het duurde wel even voordat dat weer in mij naar boven kwam, maar dat kwam omdat ik daar gewoon nog te zwak voor was. Met mijn 6,5 jaar heb ik gelukkig nog een heel leven voor me en zoek ik nu een baas waar ik een beter leven krijg en waar ik mag genieten van aandacht, knuffels en lange wandelingen. Mijn verzorgers merken aan mij dat ik echt nog tijd nodig heb om mijzelf verder te ontplooien en daarom zoek ik een nieuwe baas die mij daar bij wilt helpen. Enerzijds met veel liefde, anderzijds met heerlijke balspelletjes, wandelingen en wellicht wat speurspelletjes. Die balspelletjes daar ben ik de beste in en leg de bal ook zo aan de baas zijn voeten.

Omdat ik veelal buiten en in een kennel heb geleefd zal het wel even wennen worden om in huis te leven, maar ik verdien het om mijn verdere leven binnen in een warme en zachte mand te hebben. Mijn baas moet mij daarin dus wellicht ook wel wat begeleiding in geven, maar mijn verzorgers verwachten dat ik daar snel genoeg aan zal wennen en op en top van kan gaan genieten.

Bij kinderen en andere dieren wordt ik niet herplaatst, wellicht bij een andere hond, als de klik er is kan dat wel.

Darko is bijna op het gewicht dat hij zijn vleugels uit mag slaan, zeker omdat wij zijn potentiële nieuwe baas en Darko de tijd willen geven om aan elkaar te wennen, kan er wel alvast kennis gemaakt worden met deze kanjer.

Heeft u interesse in deze kanjer dan ontvangen wij graag een mail met informatie over onder andere uw ervaring met honden, uw woon en leefsituatie en wat uw verwachting is van uw nieuwe huisgenoot. U kunt ons mailen naar contact@dierenasielcrailo.nl, graag ook even uw telefoonnummer erbij vermelden zodat wij u kunnen bellen.

DiersoortHond
GeslachtReu
Geboortejaar2015
StatusIk zoek een huis
RasKruising Groenendaeler
Diernummer2013
Bijzonderhedengevoelige jongen